Sponsoravond Oranjeparkfestival: volop leven in de brouwerij van Opener Bier!


Het Oranje Comité Dongen organiseerde woensdag 7 november in een bruisend en borrelend proeflokaal van Opener Bier een sponsoravond met als thema ‘Sponsorbrouwerij: proeven en praten’. Een gezellige en geslaagde avond, waar wij trots op terug kijken.

Onze vele gasten konden proeven van een aantal mooie biertjes van Opener, een lekkernij van Bakkerij De Koning, lekkere hapjes van Le Monde en daarnaast van de sfeer van het Oranjeparkfestival dankzij de muzikale ondersteuning van Fernando Lewis.

Presentator Teun Aarden nam het voortouw in een interactief programma waarin voorzitter Bas de Jong, bestuurslid sponsoring Addo Geerts, muzikant Fernando Lewis en gastheer Frank Wouters van Opener Bier met elkaar in gesprek gingen over nieuwtjes, weetjes en passies. Tussendoor werd de kennis van de gasten getest met een spelletje.

Veranderingen

Met een nieuwe Cammeleur, eerste zichtbare aanpassingen van Park Vredeoord en het Wilhelminaplein ziet onze festivalomgeving er bij de editie van 2019 al heel anders uit. Wij blijven met al die veranderingen niet achter en gaan vernieuwen. Daarom gaat de indeling van het terrein ook wat veranderen: met andere ingangen, meer ruimte voor de vrijmarkt en meer ruimte voor het eetplein. Natuurlijk zijn de hoofdpodiums weer te vinden in Park Vredeoord en staat er weer een feesttent op het Wilhelminaplein, al is het dit keer wél op een iets andere plaats.

Dit jaar bieden we ook nog betere gratis WiFi aan op het Festivalterrein. De pilot die we vorig jaar hebben gevoerd was een groot succes met op het hoogtepunt bijna 2500 gebruikers.

Nieuw is een derde locatie die we toevoegen aan het festival: het podium in De Cammeleur. Op Koningsnacht zetten we daar een mooie programmering neer en op Koningsdag gaan we zorgen voor een heus theaterprogramma. Dit doen we in samenwerking met Stichting Donckhuys.

 

‘Vet op de botten’

Vorig jaar was een goed jaar. Daarom hebben we recent alle verenigingen die de bars gedraaid hebben, kunnen verrassen met een leuke bonus. Want ook hele goede jaren willen we samen delen. Door dit goede jaar hebben we als organisatie, na een paar minder goede jaren, weer ‘vet op de botten’. Daarom durven we deze mooie vernieuwende stappen aan.

 

75 jaar vrijheid Dongen

Ook een ander evenement stond in de schijnwerpers: in het weekend van 1 t/m 3 november 2019 vieren we dat Dongen 75 jaar bevrijd is. Het Oranje Comité Dongen werkt mee aan de organisatie van dit evenement. Rob Driessen, de voorzitter van deze organisatie, licht toe wat er allemaal staat te gebeuren: `Er zijn diverse activiteiten rondom het Wilhelminaplein en de Cammeleur, activiteiten in alle dorpskernen, een flink aantal officiële momenten met veteranen en andere speciale gasten. In de drie kernen van de Gemeente Dongen komt een blijvende herinnering, die ook in dit weekend worden onthuld. En natuurlijk zal er volop feest zijn met muziek, dans en toneel. Vrijheid vieren we samen!´

 

Voorbereidingen Oranjeparkfestival 2019

Het borrelt en bruist al een hele tijd in de organisatie van het Oranjeparkfestival 2019. Vele vrijwilligers zijn al enkele maanden bezig met het bedenken, uitwerken en uitvoeren van allerlei ideeën om de komende editie weer onvergetelijk en feestelijk te maken.

Het Oranje Comité Dongen vond de tijd rijp om weer leven in de (sponsor)brouwerij te brengen en dat is bijzonder goed gelukt! Wij hebben genoten van een mooie avond met een grote opkomst van sponsoren. In het bijzonder hartelijk dank aan de sponsoren van deze avond: Opener Bier, Le Monde, Bakkerij De Koning, Weefree en RBS Sowequipment.

Op naar een bruisend Oranjeparkfestival 2019!