Reglement

Locatie

Contact

Volg ons op

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Want Koningsdag vier je natuurlijk in Dongen
Welkom bij het Oranjeparkfestival

Contact via info@oranjecomitedongen.nl

Follow Us

Image Alt

Praktische informatie

Munten

De festivalmunten van Jong Fruit BV zijn hét betaalmiddel tijdens het Oranjeparkfestival!

Op het Oranjeparkfestival betaal je twee dagen lang alle hapjes en drankjes met festivalmunten. De festivalmunten worden dit jaar gesponsord door Jong Fruit BV.

Op het terrein zijn meerdere kassa’s aanwezig, allen voorzien van een pinautomaat. Munten die over zijn kun je aan het einde van Koningsdag inwisselen bij de daarvoor bestemde kassa’s.

Let op! De festivalmunten zijn alleen geldig op dinsdag 26 april en woensdag 27 april 2022. Kaarten of munten van eerdere jaren zijn niet meer geldig.

Alcohol en drugs

Volgens de Nederlandse wetgeving is de verkoop van alcohol aan personen jonger dan 18 jaar niet toegestaan, evenals het nuttigen van alcohol door deze personen.

Het Oranjeparkfestival wijkt net als andere evenementen niet af van deze wetgeving en er zal dan ook op worden gecontroleerd. Er kan om legitimatie worden gevraagd. Op vertoon van je legitimatiebewijs krijg je een polsbandje dat aangeeft dat je ouder bent dan 18 jaar. Verder wordt er bij twijfel altijd om legitimatie gevraagd voor er alcohol wordt uitgegeven door het barpersoneel en de beveiligers.

Het bij je hebben of verhandelen van drugs is op het Oranjeparkfestival niet toegestaan. Tassen en kleding kunnen door politie of festivalmedewerkers worden gecontroleerd.

Eigen risico

Het betreden van het festivalterrein en het bijwonen van optredens zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker. De organisatie van het Oranjeparkfestival is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade ontstaan aan bezoekers en/of eigendommen van bezoekers.

Op plekken waar veel mensen samenkomen en waar het druk is, kunnen zakkenrollers actief zijn. Ook op grote evenementen zoals het Oranjeparkfestival moet je jezelf ervan bewust zijn dat er mensen zijn die het op je geld en tas hebben voorzien. Let vooral ook op je smartphone; deze zijn erg gewild bij zakkenrollers.

Gevonden voorwerpen

Alle gevonden voorwerpen worden tijdens het festival verzameld bij de informatiebalie in de Leest. Na afloop van het festival worden gevonden voorwerpen naar de gemeente Dongen gebracht. De gemeente is op werkdagen bereikbaar op Hoge Ham 62 te Dongen, telefoonnummer 0162 – 140 162. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Dongen.

Toiletten 

Uiteraard is wildplassen niet toegestaan en deelt de politie hiervoor bekeuringen uit. Er zijn voldoende toiletvoorzieningen op het festivalterrein. Tegen de vergoeding van 1 munt kun je de gehele dag gebruik maken van de toiletten. Deze worden regelmatig schoongemaakt en zijn tot ca. 1 uur nadat podiumprogramma is afgelopen te gebruiken.

Een mindervaliden toilet is te vinden in de toilet-unit.

EHBO

De beveiliging en de EHBO zullen de gasten van het Oranjeparkfestival en de concertomgeving zo goed mogelijk in de gaten houden. Wij willen je vragen om een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen we samen voorkomende situaties snel oplossen.

Op het terrein bevinden zich een vaste EHBO-post en mobiele EHBO-teams die je kunt raadplegen indien nodig. Wij vragen je bij medische problemen naar de dichtstbijzijnde EHBO’er of beveiligingsbeambte te gaan en het probleem te melden.

Recycling 

Ook het Oranjeparkfestival streeft ernaar om het festival zo groen mogelijk te organiseren. Om dat te realiseren hebben we in samenwerking met Van den Noort gezorgd dat alle afval van het festival gescheiden kan worden voor recycling.

Bekers ophalen?

Wil je geld verdienen met je lege beker? Stapel de gebruikte drinkbekers op en lever deze in bij de infostand. Een meter bekers is levert je €1,- op!

Bereikbaarheid

Het Oranjeparkfestival vindt plaats in het centrum van Dongen, in Park Vredeoord en op het Wilhelminaplein.

Er zijn twee grote fietsenstallingen in de buurt van het festivalterrein waar je je fiets kunt stallen. De fietsenstallingen zijn niet beveiligd en je fiets stallen is dus op eigen risico.

Je auto kun je parkeren op het Looiershof of op de parkeerplaats Binnenhoven nabij de Aldi.

Dieren

Op het festivalterrein zijn geen dieren toegestaan.