Handig om te weten


Alcohol


Volgens de Nederlandse wetgeving is verkoop van alcoholische dranken aan personen jonger dan 18 jaar niet toegestaan, evenals het nuttigen van alcohol door deze personen. Het Oranjeparkfestival wijkt net als andere evenementen niet af van deze wetgeving en er zal dan ook op worden gecontroleerd. Er kan om legitimatie worden gevraagd. Je krijgt bij de entree`s op vertoon van je legitimatiebewijs een polsbandje dat aangeeft dat je ouder bent dan 18 jaar.Verder wordt er bij twijfel altijd om legitimatie gevraagd voor er alcohol wordt uitgegeven door het barpersoneel en de beveiligers.

Drugs


Het bij je hebben of verhandelen van drugs is op het Oranjeparkfestival niet toegestaan. Tassen en kleding kunnen door politie of festivalmedewerkers worden gecontroleerd.

Eigen risico


Het betreden van het festivalterrein  en het bijwonen van optredens zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker. De organisatie van het Oranjeparkfestival is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade ontstaan aan bezoekers en/of eigendommen van bezoekers.

Verloren of gevonden voorwerpen


Alle gevonden voorwerpen worden tijdens het festival verzameld bij de informatiebalie in de Leest. Na afloop van het festival worden gevonden voorwerpen naar de gemeente Dongen gebracht. De gemeente is op werkdagen bereikbaar op Hoge Ham 62 te Dongen,  telefoonnummer 140 162. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Dongen.

Wildplassen / toilet gebruik


Uiteraard is wildplassen niet toegestaan en deelt de politie hiervoor bekeuringen uit. Maak gebruik van de toiletvoorzieningen op het festivalterrein. Tegen de vergoeding van 1 munt kun je de gehele dag gebruik maken van de toiletten op het festivalterrein. De toiletten worden de gehele dag door schoongemaakt en zijn tot ca. 1 uur nadat podiumprogramma is afgelopen te gebruiken.

BABYRUIMTE

Baby’s kunnen worden verschoond in de daarvoor speciaal aanwezige ruimte. U dient zelf voor luiers te zorgen. Helaas is er geen magnetron beschikbaar voor het opwarmen van voeding

GEHANDICAPTENTOILET

Deze is te vinden in de toilet-unit

RegioBank FestivalCard

Om alle drankjes, smakelijke hapjes, ijsjes  èn toiletbezoek te betalen, gebruikt u de RegioBank FestivalCard. Een hele FestivalCard heeft een waarde van €22,00 en kan in 6 hele en 8 halve stukjes worden gebroken. In plaats van een hele kaart kunt u ook een gedeelte van een kaart kopen. Op het festivalterrein zijn meerdere kassa’s aanwezig, hier kunt u de RegioBank FestivalCard aanschaffen. Om het u gemakkelijk te maken zijn de kassa’s voorzien van pinautomaten.

De RegioBank FestivalCard is tijdens de Oranjenacht en op Koningsdag geldig. Te veel gekochte kaarten, of een gedeelte daar van, kunnen aan het eind van Koningsdag worden ingewisseld bij de daarvoor bestemde kassa`s. Kaarten van eerdere edities van het Oranjeparkfestival zijn niet geldig.

Zakkenrollers


Op plekken waar veel mensen samenkomen en waar het druk is, kunnen zakkenrollers actief zijn. Ook op grote evenementen zoals het Oranjeparkfestival moet je jezelf ervan bewust zijn dat er mensen zijn die het op je geld en tas hebben voorzien. Let vooral ook op je smartphone; deze zijn erg gewild bij zakkenrollers.

EHBO


Op het terrein bevinden zich een vaste EHBO-post en mobiele EHBO-teams die je kunt raadplegen indien nodig. Wij vragen je bij medische problemen naar de dichtstbijzijnde EHBO’er of beveiligingsbeambte te gaan en het probleem te melden.

De beveiliging en de EHBO zullen de gasten van het Oranjeparkfestival en de concertomgeving zo goed mogelijk in de gaten houden. Wij willen je vragen om een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen we samen voorkomende situaties snel oplossen.

Fietsenstalling / parkeren


Er zijn twee grote fietsenstallingen in de buurt van het festivalterrein waar je je fiets kunt stallen. De fietsenstallingen zijn niet beveiligd en je fiets stallen is dus op eigen risico. Je auto kun je parkeren op het Looiershof of op parkeerplaats  Binnenhoven nabij de Aldi.

Dieren


Op het festivalterrein zijn geen dieren toegestaan.