Maar liefst 3 ‘lintjes’ bij het Oranje Comité Dongen!

Super trots zijn wij op Ruud Jansen, Bart van Kerkhof en Hubert Broeders! Alle drie van harte gefeliciteerd met jullie vandaag ontvangen Koninklijke Onderscheiding! Alle drie zijn al jarenlang betrokken bij het Oranjeparkfestival. Wij vinden het dan ook extra bijzonder en voelen ons vereerd dat zij alle drie op ons festivalterrein hun ‘lintje’ mochten ontvangen vandaag!


Ruud Jansen

 

 

 

 

 

 

Foto: Jan Stads ( Pix4Profs )

Ons festival is mogelijk geworden door de inzet van een aantal kartrekkers, die vanaf het eerste uur betrokken zijn bij het Oranjeparkfestival. Één van die kartrekkers en huidig bestuurslid is Ruud Jansen. Hij is in 2002 bij het Oranje Comité gestart. Hij is (mede) initiatiefnemer van het Oranjeparkfestival en heeft vanaf het begin de focus op de techniek en de operationele organisatie. Met recht een doener die de handen uit de mouwen steekt. Zijn opportunisme en doorzettingsvermogen zijn een voorbeeld voor vele vrijwilligers. Klussen van welke aard dan ook, vroeg of laat, het maakt Ruud niet uit. Hij staat er eigenlijk altijd. De gehele op- en afbouw van het Oranjeparkfestival draait op Ruud. Een voorbeeldrol die aanstekelijk werkt op een organisatie zoals die van het Oranjeparkfestival. Ruud is als bestuurslid dan ook een belangrijke steunpilaar waar het festival op draait.

Naast de ‘handen uit de mouwen-mentaliteit’ brengt Ruud ook creatieve ideeën in de organisatie in. Hij is inventief en blijft op zoek naar vernieuwing van het festival. Ruud vindt dat voor zichzelf ook een belangrijke voorwaarde om als bestuurslid te kunnen blijven functioneren. Het is mooi om te zien dat hij dit al 16 jaar (!) volhoudt.

In het kader van de technische uitvoering van het festival is hij degene die met – soms onmogelijke – ideeën aan komt zetten. En wat blijkt, niet alles is onmogelijk. Hier komt het opportunisme terug en daarbij een duidelijk gevoel voor commercieel belang. Het betrekken van lokale ondernemers en aan de andere kant ook het realiseren van een goede prijs-/kwaliteitverhouding. Een mooie zakelijke kant die de toegevoegde waarde van Ruud voor het Oranjeparkfestival compleet maakt.

Naast alle andere activiteiten die Ruud doet en heeft gedaan, heeft hij zijn lintje mede aan zijn inzet voor ons Oranjeparkfestival te danken. Ruud, wij zijn trots op jou! Van harte gefeliciteerd!

 

Hubert Broeders

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Jan Stads ( Pix4Profs )

Vandaag viel als eerste van de drie Hubert Broeders de eer ten deel een lintje te ontvangen van de burgemeester. Op ons festivalterrein werd hij ‘overvallen’ door een flinke delegatie.

Hubert is vooral bekend van zijn jarenlange voorzitterschap van en inzet voor de Dongense Jeugdraad. Daarnaast is Hubert bij ons al sinds 2014 actief als vrijwilliger en lid van de vrijwilligerscommissie. Daarna is hij overgestapt naar de horecacommissie. Als commissielid is hij vanaf september tot en met Koningsdag bezig met de exploitatie van de barren. Zowel in voorbereiding als in uitvoering is Hubert zeer actief. Hij is verantwoordelijk voor de inkoop van drank, de inrichting van de uitgifte punten, de bemensing van de bar en houdt hij tijdens de festivaldagen toezicht op de bedrijfsvoering. Samen met een tiental vrijwilligers runt hij een horecapunt op een professionele en voortreffelijke wijze.

Van het bevoorraden van de bar, het goed inzetten en motiveren van de vrijwilligers tot het opruimen, uitsorteren en terugzenden van gehuurde materialen; het loopt op rolletjes en is bij Hubert in vertrouwde handen.

Hubert is altijd bereid om een helpende hand toe te steken en om met ons mee te denken hoe we het festival verder kunnen verbeteren. Zijn vakkennis en inzet zijn binnen onze organisatie een welkome aanvulling!

Naast alle andere activiteiten die Hubert doet en heeft gedaan, heeft hij zijn lintje mede aan zijn inzet voor ons Oranjeparkfestival te danken. Hubert, wij zijn trots op jou! Van harte gefeliciteerd!

 

Bart van Kerkhof

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Jan Stads ( Pix4Profs )

Tegelijkertijd met het lintje voor Ruud, ontving vandaag een zeer goede vriend van hem óók een lintje: Bart van Kerkhof. Nóg zo’n kartrekker voor het Oranjeparkfestival van het eerste uur.

Bart is actief geweest als oprichter en bestuurslid van het Oranjeparkfestival van 2002 tot 2012, en daarna tot op heden actief als vrijwilliger / jaarlijkse presentator tijdens het festival. Hij fungeerde als verantwoordelijke voor het muzikale programma. Hierbij bracht hij een optimale balans tussen lokaal talent en gevestigde bands, nationaal en internationaal. Bart heeft als drijvende kracht voor de  commissie programmering gefungeerd.

Bart bezit meerdere competenties en bovenal is hij het creatieve brein achter diverse zaken. Zo is ook de jaarlijkse Festivalkrant een idee uit zijn koker! Ook bij de uitvoering van deze initiatieven was hij vaak betrokken. Hij heeft daar veel tijd en energie in gestoken. Een creatief brein in een bestuur is natuurlijk zeer welkom. Structuur en deadlines kregen nogal wat ruimte van Bart en dit werd door het bestuur goed gecompenseerd. Verschillende kwaliteiten zijn in het team belegd en Bart heeft daar een zeer belangrijke rol in vervuld. Als aanjager van nieuwe initiatieven en als drager van het totale festival was hij een oprechte steunpilaar van het Oranjeparkfestival. Nog steeds is hij betrokken als presentator in zijn alom bekende oranje jas.

De laatste jaren beperkt Bart zich vanwege al zijn andere activiteiten binnen de Dongense gemeenschap voornamelijk tot het presenteren tijdens het Oranjeparkfestival. Positief verrassend daarbij is dat Bart ondanks zijn drukke agenda nog steeds zijn bijdrage ook tijdens andere momenten blijft leveren, waar wij erg blij mee zijn.

Naast alle andere activiteiten die Bart doet en heeft gedaan, heeft hij zijn lintje mede aan zijn inzet voor ons Oranjeparkfestival te danken. Bart, wij zijn trots op jou! Van harte gefeliciteerd!