Maak een Koninklijk dessert met de chef van DongensGenieten

Maak een Koninklijk dessert met de chef van DongensGenieten

Ingrediënten 4 personen (4 grote glazen):

  • 2 mandarijnen
  • ½ bakje aardbeien
  • 1 /2 bakje blauwe bessen of blauwe druiven
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 dl jus d’orange
  • 1 scheutje oranjebitter
  • 12 kleine koekjes welke u lekker vindt (denk aan speculaasje, lange vingers of bitterkoekjes).

 

Bereidingswijze:

Meng de vanillesuiker met de slagroom en klop deze lobbig (yoghurt dikte)
Klop even de mascarpone met een garde zodat het een mooie massa wordt.
Vermeng de room met de mascarpone.
Verwarm de jus d’orange met de Oranjebitter (lauw/warm)
Breek enkele koekjes in grove stukken en drenk deze in de jus en leg ze op de bodem van het glas.

We gaan het glas nu laag voor laag vullen:
Lepel van het mengsel mascarpone/slagroom erop
Leg er wat partjes mandarijn op
Laagje koekjes (gedrenkt)
Lepel van het mengsel mascarpone/slagroom erop
Laagje blauwe druiven of blauwe bessen
Laagje koekjes gedrenkt
De rest van het mengsel mascarpone/slagroom
Feestelijk afgarneren met aardbeien.

Zo heeft u een mooi koninklijk dessert met rood-wit- blauw en natuurlijk oranje.