De Dongense Oranje quiz


In samenwerking met De Dongense Dorps Quiz organiseert het Oranje Comité Dongen in 2021 éénmalig De Dongense Oranje Quiz. De quiz kan geheel coronaproof vanuit huis gespeeld worden door het volgen van de uitzending van Studio OPF via www.oranjeparkfestival.nl of via

Ziggo kanaal 42
KPN: kanaal 1342
Xs4all: kanaal 1342
Telfort: kanaal 2065.

Deelname is uitsluitend mogelijk als het team (bv. je gezin) via deze website is ingeschreven (max. 100). Uiteraard is het de bedoeling dat alle deelnemers zich aan de geldende corona-regels houden. Ga dus geen grote teams vormen en in één ruimte bij elkaar zitten. Bij voorkeur speelt u de quiz samen met het eigen gezin lekker vanuit huis. Wilt u toch samenwerken met vrienden, andere familieleden of kennissen? Dat kan. Maar kom niet gezellig bij elkaar en quiz samen op afstand. De quizvragen worden daarom ook gepubliceerd via www.oranjeparkfestival.nl

 

Hoe wordt de quiz gespeeld?

De quiz wordt afgetrapt in de uitzending van Studio OPF op 26 april om 19.30 uur. Er zullen in de quiz vragen gesteld worden over de uitzending. Het is dus noodzakelijk dat u de uitzending van Studio OPF op de voet volgt.

Daarnaast zijn er 3 vragenrondes die u online kunt spelen. De vragen kunt u vinden onder ‘De Dongense Oranje Quiz’ op www.oranjeparkfestival.nl. Wilt u samenwerken met mensen buiten het eigen gezin, let er dan op dat er maar 1 formulier met antwoorden ingevuld wordt. Worden er door een team toch meerdere antwoordenformulieren ingestuurd, dan gelden de antwoorden op het formulier dat het laatst binnen de eindtijd is ontvangen. Het is niet mogelijk om na de eindtijd antwoorden door te sturen.

Ronde 1 start op maandag 26 april meteen na de aftrap van Studio OPF om 19.30u. De antwoorden moeten binnen zijn op dinsdag 27 april vóór 08.00u

Ronde 2 start op maandag 26 april om 22.30u. Antwoorden moeten binnen zijn op dinsdag 27 april vóór 11.00u

Ronde 3 start op dinsdag 27 april om 8.00u. Antwoorden moeten binnen zijn op dinsdag 27 april vóór 13.00u

De prijsuitreiking is tijdens de avonduitzending van Studio OPF op 27 april 2021.

 

Regels voor het invullen van de antwoorden:

  • Voor- en achternamen beginnen met een hoofdletter. Dus Jan Jansen is goed, jan jansen is niet goed.
  • Namen dienen volgens de officiële schrijfwijze ingevuld te worden. Voorbeeld: Willie van de Kerkhof is fout, Willy van de Kerkhof is goed / Koning Willem-Alexander is goed, Koning Willem Alexander is fout.
  • Bij antwoorden waarbij namen/bands moeten worden ingevuld mag dat zowel met ‘en’ als met ‘&’ tussen de antwoorden. Voorbeeld: zowel ‘Bassie en Adriaan’ als ‘Bassie & Adriaan’  is goed.
  • Datums worden geschreven als 01-01-2001 voor bv. 1 januari 2001.
  • Bij sommige vragen zijn meerdere antwoorden mogelijk. Alle antwoorden op deze vragen moeten goed zijn ingevuld om mee tellen mee voor de uitslag. 
  • In Ronde 1 en Ronde 2 zitten ook enkele opdrachten. De reacties op deze opdrachten moeten ook verstuurd worden vóór de eindtijd van de betreffende ronde.

 

Wij wensen u veel quizplezier,

Stichting De Dongense DorpsQuiz / Stichting Oranje Comité Dongen