Reglement

Locatie

Contact

Volg ons op

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Want Koningsdag vier je natuurlijk in Dongen
Welkom bij het Oranjeparkfestival

Contact via info@oranjecomitedongen.nl

Follow Us

Oranjeparkfestival

Oranjeparkfestival 2022: het programma is bekend!

Eindelijk weer een volledig festival na twee jaar Studio OPF 

Op woensdag 30 maart troffen vele sponsoren, pers en commissieleden elkaar op uitnodiging van het Oranje Comité Dongen bij Autobedrijf Verharen & Wijnen voor de langverwachte programmapresentatie van het Oranjeparkfestival 2022. Uit de grote opkomst bleek maar weer eens hoe het festival leeft in Dongen en hoe erg iedereen het de afgelopen twee jaar gemist heeft. Het werd een gezellig samenzijn, waarbij niemand iets tekort kwam dankzij de gastvrijheid van Aby Verharen en Pieter Wijnen, de door Vermeulen Catering gesponsorde catering en waar RBS voor de benodigde techniek heeft gezorgd. 

Na een welkomstwoord door voorzitter Bas de Jong werd er nog één keer teruggekeken op Studio OPF. Heel Dongen heeft in 2020 en 2021 genoten van de feestelijke, muzikale uitzendingen vanuit de Cammeleur. De interactie met de Dongense bewoners zorgde er voor dat we Koningsdag en -nacht toch een beetje samen konden vieren. Maar er gaat natuurlijk niets boven een echt festival in het park dus werd er snel vooruit gekeken naar Oranjeparkfestival 2022! 

 

Nieuwe festival indeling en website 

Allereerst ging de aandacht uit naar de nieuwe plattegrond van het festivalterrein. In tegenstelling tot eerdere edities kent het Oranjeparkfestival 2022 slechts één podium: Het Van den Noort hoofdpodium biedt de artiesten alle ruimte om hun muzikale kunsten te vertonen en de catwalk zorgt er voor dat er nog meer interactie met het publiek zal zijn. Uiteraard ontbreekt ook dit jaar de Keurslager van Strien Festivaltent niet, al kent deze voortaan een andere plaats op het terrein. Hier zullen diverse DJ’s en artiesten wederom gaan zorgen voor een kolkende dansvloer. De inwendige mens komt zeker niets tekort. Er is er naast het Dongens Genieten eetplein nu ook het MDM Verhuur Café Plein waar een variatie aan drankjes en muziek aangeboden zal worden. Vervelen hoeft niemand zich, want naast alle artiesten die er te zien zullen zijn, is er volop entertainment op de ruime festivalweide. 

De vele aanwezigen mochten daarnaast getuige zijn van de lancering van de nieuwe website, www.oranjeparkfestival.nl, waarop vanaf dat moment alle praktische informatie en het programma te vinden is. 

 

Gevarieerd programma 

Na lang wachten kon dan eindelijk het programma voor 2022 onthuld worden. Of je nu jong of oud bent, houdt van stevige rock of stevige beats of lekker wil genieten van een hapje of drankje: de presentatie maakte duidelijk dat er voor iedereen wat te vinden zal zijn.

Op dinsdag 26 april wordt de Floris’Hand Oranjenacht traditiegetrouw afgetrapt met de sponsorborrel. Het festival kan niet bestaan zonder de steun van de vele sponsors, die even in het zonnetje gezet worden. Hierna wordt het festival officieel geopend door CCR Tributeband ‘Callahan Clearwater Revival’, gevolgd door de hits van rasartieste ‘Kiki Busio’, waarna ‘Royal Beat’ het park in beweging brengt met de allergrootste dance knallers maar bijvoorbeeld ook de beste stadionrock. 

In de Keurslager van Strien Festivaltent zullen de Dongense ‘DJ Tom’, hedendaagse Nederlandse zanger ‘Pascal Redeker’ en de DJ teams ‘Dai$y’ en ‘Feestnation’ zorgen voor een bruisende Oranjenacht. Op het MDM Verhuur Café Plein verrast ‘Blue Flamingo’ de bezoekers met muziek uit zijn rijke vinylcollectie en ‘Straattheater De Schoverik’ vermaakt alle aanwezigen op de Festivalweide. 

Koningsdag start op woensdag 27 april om 10.00 uur met het traditionele defilé, waarna het programma zich richt op de Dongense kinderen. Op de Festivalweide vindt de jaarlijkse vrijmarkt plaats, zijn er diverse springkussens te vinden, kunnen kinderen zich laten schminken en zorgt de Turbo Touw Tornado voor entertainment. 

Vanaf 14.00 start het programma in de Keurslager van Strien Festivaltent met de bluesrockband ‘The Blue Monkeys’. ‘Ministry of Rage’ verzorgt een energieke tribute aan Rage Against the Machine, waarna multi talent ‘Ger Savelkoul’ als levende jukebox fungeert. Tot slot verzorgt ‘Team Disco Snolly’ hèt discofeestje van het jaar. 

‘Rompa’ zal tussen de acts door de sfeer erin houden met zijn gevarieerde live DJ set. 

Het Van den Noort Hoofdpodium wordt geopend door Heart tributeband ‘Wild@Heart’, waarna de ‘Cactus Cowboys’ hun vrolijke cowboy liedjes ten gehore brengen. Een kunstje dat ze later op de dag nog een paar keer zullen herhalen. ‘Smelly Kitchen’ speelt soulvolle, funky grooves en ‘Arjan Oostrom’ verhoogt de feestvreugde met zijn vrolijke Nederlandstalige hits. ‘Def Americans’ verzorgt 

een tribute aan de man in black Johnny Cash. ‘Vuig!’ brengt de festivalweide in beweging met hun Balkan blues en zydeco, waarna ‘Kees van Hondt’ gaat doen wat hij al deed op Lowlands en Sziget: het begrip feest opnieuw definiëren. ‘House of Rock’ sluit het Oranjeparkfestival 2022 af met een een knallende ‘90s mash-up. 

Op het MDM Verhuur Café Plein kunnen muziekliefhebbers hun muziekkennis testen tijdens een uitdagende en grappige muziekquiz van ‘Quiz’M’. Hierna verzorgen de quizmasters zelf een DJ set en brengen ook DJ Randall en het duo Robin-G & Maurice de boel in beweging. 

 

Music meets art 

Een speciale vermelding verdient de tentoonstelling ‘Music meets art’ in de Bevrijdingskapel. Kunstenares Martine Klijn-Mathijsen uit Dongen schildert vaak intuïtief op muziek met een koptelefoon op haar hoofd. Deze ervaring deelt zij graag met de bezoekers van het Oranjeparkfestival. Bekijk de kunstwerken terwijl je via een hoofdtelefoon luistert naar de muziekstukken waar de kunstenares naar luisterde tijdens haar creatieve proces. 

 

Dank 

Natuurlijk kan een festival niet bestaan zonder hulp, veel hulp. De organisatie mag ook dit jaar weer rekenen op de vele handen van commissieleden, vrijwilligers en behulpzame verenigingen. Fantastisch dat zij elk jaar weer klaar staan! Ook de leveranciers, waaronder alle horecaondernemers die zorgen voor de invulling van het eetplein, staan weer paraat. En tenslotte is de onmisbare bijdrage van alle sponsoren ook dit jaar weer fenomenaal. Alle voortekenen zijn gunstig voor een fantastisch Oranjeparkfestival 2022!